Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

NYERS ERŐ, KIVÉTELES DIZÁJN. RADIUM HEAVEN XTHe TESZT

 

 

 

POKOLI ERŐ EGY ISTENI KONFIGBAN!

RADIUM HEAVEN XThe - INTEL® 9. generációs konfiguráció

A felső kategória egyik királya. Az Intel Core i9 9900KS jelzésű Special Edition-nal szerelt konfiguráció a RADIUM HEAVEN XThe mindent is megesz, persze ha kéred tőle! Streamerek, videóvágók, gamerek, ez a konfiguráció nektek lett kitalálva!  Nézzük meg mit tud!

RADIUM HEAVEN XThe - INTEL 9. generációs konfiguráció:

Technikai adatok:

Intel Core i9-9900ks
nVidia Geforce RTX 2080Ti 11GB GDDR6
ASUS ROG STRIX Z390-E Gaming
32GB DDR4 3000mhz
Toshiba 3TB 7200Rpm 128MB Cache P300
Samsung 970 EVO 2TB PCIe 4x NVMe
1.164.990 Ft(917.315 Ft + ÁFA)

A HEAVEN XTHe konfigurációt itt találjátok meg!

 

PHANTEKS ENTHOO EVOLV X RGB HÁZ


A Phanteks márka már igen régóta tevékenykedik a piacon. Legfőképp házzal és hűtési rendszerekkel foglalkozik, így a kettőt egybe rakva olyan házakat hoznak létre, melyek nem csak dizájnban, hanem hűtésben/szellőzésben is a magas szintet képviselnek. Az Enthoo széria a prémium szegmenst célozza és nem is akárhogyan. Már az anyagfelhasználásával is egy olyan minőséget sugall, amivel nem sok házmárka vetekedhet, mint pl.: eloxált alumínum és acél ház. Ez súlyban is igen meggyőző, ha ezt a két anyagot nézzük. A ház maga nettó 15kg így a "régen több anyag volt mindenben" kifejezés erre a házra teljesen igaz. Dizájn szempontjából picit minimalista, de méretét és kialakítását tekintve inkább futurisztikus. Döntse el mindenki maga, hogy mit lát benne, mert ez a ház a lehető legjobb választás, ha nem csak számítógépként, hanem bútordarabként is tekintünk rá. Ha tovább megyünk a kialakításán láthatjuk, hogy mindkét oldala edzet üveget kapott, viszont ha felső részre tekintünk a Phanteks tovább gondolta a beépíthető részt, így két rendszert is képes befogadni a ház. Nyilván nem két ATX méretű alaplapra kell gondolni de ITX-es verzió könnyedén befér. Ez igazán innovatív! Nem utolsó sorban a ház Digital RGB színeket kapott, hogy ha szeretnék egy kis színkavalkádot bevinni a szobánkba.

 

 INTEL CORE i9 9900KS Special Edition!


Special Edition, de mit is jelent ez az INTEL CORE i9 9900KS processzornál? Nos a Special Edition kiadás válogatott terméket jelent, de miért is jó ez nekünk? Az Intel úgy gondolta, hogy ha már igen magas mag/órajel teljesítményre képes, akkor kiválogatja nekünk azokat az i9 9900KS processzorokat, melyek biztosan tudják az 5,0Ghz frekvenciát úgy, hogy nekünk nem kell hozzányúlni a szorzózárhoz és ha még tuningolni is szeretnénk a kiválogatott szilíciumlapkáknak köszönhetően vígan elviselje azt a terhelést, amely más i9 9900 sima K jelzésű processzornál már nem lehetséges. Ez egy nagyon jó megoldás, hisz teljesítmény szempontjából ez a termék a felső kategóriát képviseli és prémium érzést is kelt. Specifikáció szempontjából a 8 mag 16 szál már leírva is soknak tűnik, pláne ha azt vesszük alapul, hogy alap frekvencia magonként 4,0Ghz és ha ez sem elég, akkor bármikor túlhajtja magát 5,0Ghz-re. Ehhez még hozzátársúl a régi HyperTrading technológia, így legyen szó bármilyen felhasználásról ez a processzor rezzenéstelenül el fogja végezni azokat a feladatokat, melyekkel megbízzuk. Persze mivel igen magas terhelésről beszélünk, mindenképp úgy alakítottuk ki a HEAVEN XTHe konfigurációt, hogy a hűtés a lehető legjobb legyen, így nem mást mint az egyik legjobb hűtőt az NZXT KRAKEN X52 vízhűtő blokkolt használtuk fel. 

 

 


 

GSKILL ÉS A BRUTÁLIS 3000MHZ-ES AEGIS MEMÓRIÁJA


Az Aegis immáron nemcsak a homéroszi mondakörben lelhető fel, mint Zeusz viharkeltő és halandókat megfélemlítő pajzsa, hanem bizony a Radium repertoárjában is, ezzel téve még egyedibbé a GAMER asztali számítógépeink szélesre nyúló választékát. Az Aegis moduljai pedig nemcsak minőségükben, de teljesítményükben és sebességükben is tökéletesen kompatibilisek a kilencedik generáció elitjével, ugyanis 3000Mhz-es tempójukkal már bőven a felső kategóriát hivatottak erősíteni. Az sem utolsó szempont, hogy alapértelmezetten 32GB memóriát tartalmaz a konfiguráció, így biztosak lehetünk benne, hogy jó darabig elegendő lesz számunkra.

 

AZ ASUS ROG STRIX Z390E-Gaming alaplap


Radium HEAVEN XThe egy ASUS ROG STRIX Z390 E-GAMING-el dolgozik, ami ugye már tökéletesen kompatibilis a létező összes (!) új, tehát kilencedik generációs INTEL processzorral. A ROG Strix Z390-E Gaming megerősített tápellátással és a hűtési lehetőségek széles tárházával segíti a legfrissebb CPU-k igába fogását. A sokféle bővítéssel (ide értve az egykattintásos optimalizálást, a legújabb csatlakozási lehetőségeket és az alaplap fényeivel elérhető futurisztikus látványvilágot) a ROG Strix Z390-E Gaming lenyűgöző alapot nyújthat a minden eddigi határt átlépő ATX játékgépek építéséhez. Kiterjedt hűtési lehetőségeivel és több magos processzorokat is kiszolgáló tápellátásával, valamint a gyorsabb memóriák és tárolók támogatásának lehetőségével a ROG Strix Z390-E Gaming mindent tartalmaz, amire csak szükséged lehet egy felső kategóriás játékteljesítmény eléréséhez épített gép alkatrészeinek maradéktalan kihasználása érdekében. A sokféle finom formai megoldás (pl.: különleges szöveges minta) és személyre szabási lehetőség, valamint a kiterjedt kompatibilitási listák és az iparág legszétágazóbb alkatrész-ökoszisztémája hihetetlen mértékben megkönnyíti a ROG Strix Z390-E Gaming alaplapos gépek építését. 

 

HÁTTÉRTÁROLÓK


A konfigurációban egy SAMSUNG 1TB 970 EVO Plus PCIe SSD található, illetve egy TOSHIBA 3TB P300 merevlemez. A 1TB-os tárhely bőven elegendő egy operációs rendszernek. A gyorsasága teljesen más dimenzió mint a sima SATA SDD-ké ugyanis magas írási és olvasási sebességre képes.

 


 

GEFORCE RTX 2080Ti 11GB GDDR6 GRAFIKUSKÁRTYA NYÚJTOTTA TELJESÍTMÉNY


Az RTX 2080 Ti nem meglepő, de az eddigi leggyorsabb GPU-t leváltó új generáció csúcsmodellje és ez el is várható tőle. Ha csupán a száraz számokat nézzük, akkor körülbelül 20-25%--al gyorsabb az előd GTX 1080Ti-nél. Bár az NVidia-nak nincs konkrét ellenfele ebben a szegmensben, de azt egészen biztosan kijelenthetjük, hogy a mai játékokat még komoly minőségi beállítások mellett is 4K-ban vígan elfuttatja, ahol pedig kihasználható a sugárkövetés és a DLSS, ott különleges effektekben is részünk lehet, mivel egyre több játék alkalmazza ezt technológiát. 

TESZT EREDMÉNYEK


 

GRAFIKUS KÁRTYA TELJESÍTMÉNY:

 

PC játék Far Cry 5 borítókép

FARCRY5

Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
3840*2160 (4K) ULTRA 62 84 78
1920*1080 (FULL HD) ULTRA 70 114 102

 

 

Deep Silver Metro Exodus (PC)

METRO EXODUS

Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
2560*1440 (2K) RTX ON EXTREME 32 57 43
1920*1080 (FULL HD) RTX ON EXTREME 51 77 61

Apex legends cover.jpg

APEX LEGENDS

Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
3840*2160 (4K) ULTRA 54 104 78
1920*1080 (FULL HD) ULTRA 120 162 152

PROCESSZOR TELJESÍTMÉNY:

EGYMAGOS CINEBENCH RENDER TESZT:

Intel Core i9-9900KS Intel Core i9-9900KS
8x 4.00 GHz (5.00 GHz) HT
515

TÖBBMAGOS CINEBENCH RENDER TESZT:

Intel Core i9-9900KS Intel Core i9-9900KS
8x 4.00 GHz (5.00 GHz) HT
5221

3D MARK TELJESÍTMÉNY TESZT:

 

 

Mennyire GAMER?


Minden szempontból látszik, hogy a konfiguráció nem viccel. RTX 2080Ti, 32GB memória, megbízható Seasonic 80+Platinum tápegység, 9. generációs INTEL Core i9 processzor, ROG STRIX RGB-és alaplap és nem utolsó sorban egy nagyon jól kinéző házikó. Saját véleményünk alapján, ha olyan terméket keresel, amivel nem (csak) játszani, hanem stremerkedni és videót vágni is szeretnél, az aktuális vagy a leendő munkád megköveteli a teljesítményt, akkor a HEAVEN XTHe a Te kiválaszottad. Mit sem bizonyít jobban, hogy a teszteredmények POKOLIAN ERŐSEK, legyen szó bármiről!!!

 

 

ÖSSZEGZÉS


Bár az INTEL a felső kategóriában ellenfelére talált az AMD által, viszont nem mehetünk el a mellett sem, hogy ebben az ársávban inkább már a FAN-ság szab határt, hogy melyik konfigurációt válasszuk, hiszen a HEAVEN XThe AMD varriánsban is elérhető. A HEAVEN XThe esetén továbbá attól sem kell tartanunk, hogy idejüket múlt komponenseket vagy zsákutcába torkolló platformot kapunk, hiszen az ASUS ROG STRIX Z390 E-GAMING egészen kiválóan tartja egyben a komponenseket, köztük ugye az nVidia GEFORCE RTX 2080Ti -INTEL CORE i9 9900KS kettősét. Utolsó szó jogán: Ez a konfig egy áldás!

 

 

AZ EVO UPGRADE GARANCIÁRÓL BŐVEBBEN


Speciális Evolution Upgrade garancia lehetővé teszi, hogy a vásárlástól számított 6 hónapon belül, az adott konfigurációt módosítsd. Amennyiben nem vagy maradéktalanul elégedett az adott asztali számítógép teljesítményével, és mondjuk nagyobb processzort vagy erősebb videókártyát szeretnél, úgy arra extra munkadíj felszámolása nélkül, a korábbi alkatrész(ek) teljes áron való beszámítását követően is lehetőségünk van. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát, mondjuk egy Radeon R9 380 4GB-osra cserélődik, akkor az a követekzőképpen történik: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csupán a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell megtérítened. Fontos tudnod, hogy az ilyen jellegű cserékre és/vagy bővítésekre, a vásárlástól számított 6 hónapon belül mindenképpen van lehetőséged. (Az EVO UPGRADE garanciáról még részletesebben itt lehet tájékozódni!)

 

 

ÉS, HOGY MIÉRT IS ÉRI MEG ASZTALI SZÁMÍTÓGÉPBE INVESZTÁLNUNK? ÍME A VÁLASZ:


Az Origo.hu a Techbázis rovatban tette le a voksát az asztali számítógépek létjogosultsága mellett, sőt öt pontban érveltek amellett, hogy miért is éri meg PC-t használni. Az említett pontokban szó esik többek között az asztali számítógépek felhasználóbarát takarításáról, a vitathatatlanul combos érvnek elkönyvelhető ár/teljesítmény arányáról, a fejlesztési és javítási lehetőségekről, valamint az asztali számítógép, mint egyfajta művészi önkifejezésről is. Úgyhogy, ha első számítógépünk megvásárlását tervezgetjük, de még mindig nagyon hezitálunk a notebook-PC kérdésen, vagy esetleg felmerült bennünk, hogy laptopról váltanánk az asztali eszközre, akkor az említett írást mindenféleképpen érdemes lehet átfutnunk, hátha kicsit rendet rak majd a fejünkben és iránymutatásként szolgál majd a döntésünk meghozatalában.